Korstogene

Pavekirken og islam

Ina Bach, BA i religionsvidenskab, stiller biskoppen i pavekirken i Danmark et væsentligt spørgsmål om kristendom og islam.

Søren Krarup: Kristen samfundsforståelse kontra sharia

Læs Søren Krarups læseværdige kronik i Jyllands-Posten. Krarup redegør flere steder knivskarpt for, hvordan kristendommen sætter forholdet mellem det samfundsmæssige og det religiøse og hvordan lov egentlig forstås efter såvel grundloven som islamisk shari'a.

Endnu et opgør med myterne om korstogene

David Gress har i dag et indlæg i Jyllands-Postens KulturWeekend, hvor han med rette modsiger den myte om korstogene, som mange politisk korrekte tror på. Gud vil det! Deus lo volt! var Første Korstogs sejrsråb. Men vore dages populariserede billede af korstogene som racistiske, voldelige, antimuslimske terrorangreb er det stik modsatte af sandheden. En sandhed, der er ilde hørt blandt de politisk korrekte. Filmen "Arn Tempelridderen", instrueret af Peter Flinth, er ikke den værste film, der nogen sinde er lavet om korstogene. Den værdighed tilfalder Ridley Scotts ulidelige "Kingdom of Heaven", hvori muslimerne er fredelige, renlige og ærlige, mens de kristne er blodtørstige, uvaskede og troløse. Med rette kaldte den ledende korstogshistoriker, Jonathan Riley-Smith, den for en »lortefilm« i Sunday Telegraph. Hos Scott er korstogene et umotiveret, imperialistisk og barbarisk overfald på en…

Mere om korstogene

Tidligere domprovst Poul Erik Andersen har en fremragende kronik i Jyllands-Posten i dag: Kronik: De vantro horder fra vest.
[…] Det er Vesten, der bærer skylden for dette ragnarok, mener mange. Derfor må Vesten i dag bøje nakken og bestandig
Læs resten

Lidt om korstogene i dagens anledning (27. november)

“Tag korset!” Den 27. november 1095 begyndte pave Urban 2. at opfordre til korstog på et kirkemøde i Clermont. Historisk baggrund Korstogene fremstilles af og til som kristnes uprovokerede angreb på fredelige muslimer. Filmen Kingdom of Heaven føjer sig ind… Læs resten