Er Wikipedia pålidelig når det gælder Israel?

Wikipedia er et netbaseret opslagsværk, som (stort set) skrives og redigeres af brugerne.

Hvis man tror, at Wikipedia altid er neutral og pålidelig, så bør man skyndsomt læse rapporten “Exposed – Anti-Israeli Subversion on Wikipedia.” Heri dokumenteres det, at Electronic Intifada, en gruppe, der er viet til at forsvare den palæstinensiske sag, ikke alene manipulerer med Wikipedia-artikler, men også forsøger at diskreditere deres kritikere.

Wikipedia-artikler, der handler om Israel eller de såkaldte palæstinensere, er ofte tendentiøse i anti-israelsk retning.

Honest Reporting opfordrer til, at folk hjælper til med at skrive og redigere Wikipedia-artiklerne med henvisning til gode, saglige skriftlige kilder. Det er den bedste måde at få eventuelle manipulationer afdækket og sandheden frem.

Se resten af rapporten på Honest Reportings hjemmeside.

Comments

  1. Ahmad Azzam says

    Har en gang prøvet, med at redigere at palæstina stadig eksistere ift. at det på wikipedia står at det er et ‘ikke-eksisterende’ land. Fik at vide af en redaktør på wikipedia, at det jeg havde gjort var en hærværk aktion, og jeg kunne blive frataget min ret at redigere på wikipedia.    

  2. Dr. Spids says

    Det kan vel hænge sammen med, at det er længe siden, jeg skrev indlægget. I mellemtiden er Wikipedia måske blevet opmærksomme på problemet.