“Ethvert dannet menneske ved …”

Religionshistorikeren Henrik Jensen kommenterer på debatten mellem Abdul Wahid Pedersen og integrationsborgmester Jakob Hougaard i Jyllands-Posten 6. marts 2009.

jp.dk – Hvad sagde Abdul Wahid?

JH har ikke fattet det dobbeltspil, som foregår for næsen af ham. Bogstaveligt talt.

Lige under JH’s indlæg i JP 4/3 var et debatindlæg fra en af AWP’s tros- og meningsfæller, Hakan Jayyousi.

Denne skriver bl.a., at »ethvert dannet menneske ved, at hvis praktiserende muslimer tager afstand fra sharia, vil de ikke længere kunne betragtes som muslimer.« Rene ord for pengene, men måske er det lige hårdt nok at antyde, at Hougaard ikke er dannet.

For det kan være vanskeligt at gennemskue det dobbeltspil, som ”Allahs slaver” bedriver. Især for venstrefløjen, der jo aldrig har orket at beskæftige sig seriøst med religion. (min fremhævelse)

Henrik Jensens forklaring kan sagtens tænkes at være rigtig. Men det kunne også tænkes, at man har beskæftiget sig med religion, men på et abstraktionsniveau, hvor forskellene i den virkelige verden tolkes bort. Det kan venstrefløjen sikkert have lært af mange religionshistorikere. Det kunne vel også tænkes, at de har svært ved at tage opgøret med denne retorik, fordi den i forbavsende (?) høj grad ligner deres egen.

PS: Der er flere godbider i JP fra samme dag, også om dette emne.