Fire biskopper tager et lille skridt i den rigtige retning

Biskopper siger fra over for islam | Kristeligt Dagblad

De fire biskopper, Steen Skovsgaard, Lolland-Falsters Stift, Karsten Nissen, Viborg Stift, Erik Norman Svendsen, Københavns Stift og Niels Henrik Arendt, Haderslev Stift, slår nu fast, at der teologisk ikke er nogen fælles forståelse mellem de to religioner. Derimod er der meget at investere i samtalen og dialogen, når det gælder religionsfriheden i Vesteuropa såvel som i Mellemøsten.

Det må hilses velkomment, hvis man så virkelig tager de reelle problemer op. Det har Danske Kirkers Råd ikke gjort

Biskopper siger fra over for islam | Kristeligt Dagblad

– Både i Danmark og i udlandet er svaret fra Danske Kirkers Råd blevet opfattet som en officiel reaktion fra den evangelisk-lutherske folkekirke i Danmark. Det finder vi uheldigt, dels fordi Danske Kirkers Råd ikke kan tale på folkekirkens vegne, men først og fremmest fordi svaret fra Danske Kirkers Råd ikke i tilstrækkelig grad udtrykker de grundlæggende problemer og alvorlige spørgsmål, som brevet fra de muslimske talsmænd rejser, skriver de fire biskopper og peger på, at der ikke er overensstemmelse mellem kristendom og islam, når det handler om for eksempel det dobbelte kærlighedsbud.

Jeg har allerede 11. april blogget om dette i indlægget “Fælles grundlag i det dobbelte kærlighedsbud?“. Det er et skrift i den rigtige retning, og det er glædeligt, at det kommer fra de biskopper, der normalt anses for at have noget kendskab til islam. Men der er lang vej endnu.