Installation af sprogfiler

Download en fil med oversættelser

Mange af de oversættelser, der kan downloades her fra WP – tips, temaer og plugins, består af sprogfiler. En del af dem følger normalt med temaet eller pluginnet, men mange skal man selv installere.

Lad mig give et eksempel. Via Søg efter downloads downloades de sprogfiler til P2, som jeg har opdateret i dag.

Indholdet af ZIP-filen

Downloadfilen består af en ZIP-fil med en tekstfil med beskrivelse af indholdet, og to sprogfiler. Den ene har filtypen PO og kan læses med poEdit. Den anden har filtypen MO. Det er i virkeligheden den, WordPress bruger.

De enkelte temaer og plugins definerer selv, hvor sprogfilerne skal ligge. I tekstfilen står der altid, hvor de skal ligge.

F.eks. skal sprogfilerne til P2 lægges i mappen “P2/languages”. Normalt vil P2’s mappe ligge under wp-content/themes (hvis man selv lægger sine temaer andre steder, vil man nok også vide, hvor man skal lægge sprogfilerne).

Upload og udpakning på serveren

Hvis man ved, hvordan man uploader en ZIP-fil og pakker den ud på serveren, kan man nøjes med følgende:

  • læg ZIP-filen til P2 i wp-content/themes med FTP
  • pakk ZIP-filen ud

Oplysningen om, at sprogfilerne skal ligge i mappen ‘P2/languages’, er gemt i ZIP-filen, så de normalt vil blive lagt det rigtige sted.

Udpakning lokalt og upload til serveren

De fleste vil sikkert downloade ZIP-filen og pakke dem ud lokalt. I så fald skal man gøre følgende:

  • Pak ZIP-filen ud på din egen computer
  • Åbn dit FTP-program
  • Find MO-filen (og evt. PO-filen)
  • Upload den/dem til fx dit-domæne/wp-content/themes/P2/languages

Så skulle dit tema eller det pågældende plugin gerne have dansk oversættelse.

Comments

  1. Georg S. Adamsen says

    Tak for kommentaren. Det lyder trælst med det problem, du nævner. Jeg har faktisk selv set det problem, men for længe siden, uden at koble de to ting. Der har tidligere været problemer med Mingle og sprogfiler, men jeg troede egentlig, de var løst. Det er ikke et problem specifikt for mine sprogfiler, så vidt jeg ved. Men næste gang jeg opdateret sprogfilerne, skal jeg tage kontakt til udviklerne og høre dem ad.