Mange jøder imod nye kirker i Israel

Jøder siger nej til kristne kirker i Jerusalem | Kristeligt Dagblad

De fleste israelske jøder har ikke noget imod, at kristne bor i Israel – men de vil ikke have nye kristne kirker i hovedstaden, Jerusalem.

75 procent mener, at staten ikke skal give kristne lov til at købe byggegrunde i Jerusalem til at bygge nye kirker på.

Nu er det kun 75 % af de adspurgte 500, men det er meget muligt, at det faktisk er repræsentativt, sådan som den israelske avis, der bringer historien, siger.

Hvis nu f.eks. danskere afviste at ville give tilladelse til en jødisk synagoge, så skulle der nok blive opmærksomhed omkring det. Antisemitisme ville anklagen lyde på.

Sagen er imidlertid, at det har konsekvenser, om man bekender eller benægter Jesus som Kristus for såvel Israel som alle folkeslagene. Udgør det ens bekendelse, ligger der implicit heri, at jødernes be- eller fornægtelse heraf er religiøs løgn. De siger med andre ord, at de kristne lyver, når de bekender, at Jesus er Kristus. I den forstand har disse jøder selv givet anledning til den skepsis og modstand, kristne gennem tiden har mødt dem med.

Selvom 41 procent mener, at kristendommen er den religion, som ligger tættest på jødedommen, vil kun halvdelen anerkende, at Jerusalem er et centralt sted for den kristne tro.

Jerusalem er naturligvis et centralt sted, for så vidt de vigtigste begivenheder i Jesu Kristi gerning som frelser foregik i Jerusalem.

På den anden side var det netop Jesus, som lærte den samaritanske kvinde, at det ikke længere var Jerusalem, der var centrum:

Men der kommer en time, ja, den er nu, da de sande tilbedere skal tilbede Faderen i ånd og sandhed. For det er sådanne tilbedere, Faderen vil have. (Joh 4,23)

Jerusalem skal heller ikke spille nogen særlig rolle, når Jesus kommer igen. Derfor har jøderne ret i denne del af deres påstand. Den hviler på det, som de selv benægter. Sådan har det faktisk konsekvenser, hvad man tror og bekender.