Ny Muhammed-tegning og drab på kristne

For nylig var der ifølge Alamgir Hussains “Islamic Rage: Why a Cartoon in Bangladesh Leads to Killing of Christians in Nigeria” en 20-årig bangladeshisk tegner, som helt uforvarende kom galt af sted.

Han lever i en kultur, hvor alle sætter “Muhammed” foran deres navne. Så han lader en ældre muslimsk præst spørge en lille dreng med en kat, hvad katten hedder. “Muhammed Kat,” svarer drengen.

Lokale muslimer blev vrede, for de mente, Muhammed blev hånet – ligesom med de danske Muhammed-tegninger, mente man. Reaktionerne var alvorlige.

Men muslimske nigerianere så tegningen. Det førte ifølge nyhedsrapporter til vandalisme mod kristnes forretninger, hjem og ejendomme, og overgreb på kirker. Men værst af alt var, at ni kristne blev dræbt af muslimske flokke.

Om den forklaring, der gives, er helt korrekt eller ej, kan være svært at vurdere. Men tankevækkende er det. Og det kan vel heller ikke nægtes, at det sætter visse danske reaktioner i et andet lys. Eller hvad? Se f.eks. her.

PS: I sagen om de danske Muhammed-tegninger overgår nogle af de muslimske agitatorer næsten nigerianerne. De formåede nemlig at rase over tegninger, som de overhovedet ikke havde set. Se den utrolige historie på 180grader.dk: “Førende bagmænd i Muhammed-krisen havde heller ikke set tegningerne.”