Paradigmemestring med Paradigms Master Pro

Mestre dine græske og hebraiske paradigmer med Pardigms Master Bro

Med PMP kan du blive helt god til bøjninger, du ellers havde glemt.

Teologistuderende bruger alt i alt lang tid på at lære og læse græsk og hebraisk.

Men som det gælder de fleste andre færdigheder, skal man vedligeholde dem. Ellers forfalder de – bort i den dybe glemsel.

Men hvad enten de er faldet derned, eller man blot ønsker at forhindre det, er der god hjælp at hente i programmet Paradigms Master Pro (PMP). Det er udviklet af datalingvisten, ph.d. Ulrik Sandborg-Petersen, som også har skrevet et andet fremragende program, nemlig Linguistic Tree Constructor. Det er også Ulrik Sandborg-Petersen, der har udviklet Emdros.

Hvad kan PMP? PHP er et øveprogram, hvor du får feedback med det samme.

Fra en omfattende database konstrueres der en quiz med et sæt spørgsmål. Brugeren kan vælge blandt et meget stort antal quizzer med en 11-12 gange så mange former i gennemsnit. Se Features for en oversigt. I den næste version, jeg har fået lov at teste, er der for alvor hebraiske quizzer med.

Hvad gør PMP bedre end andre øveprogrammer? For det første er de data, der anvendes, meget nøjagtige, takket være Ulrik Sandborg-Petersen og teol.dr. Nicolai Winther-Nielsen. Nicolai Winther-Nielsen er ekspert i hebraisk sprog.

For det andet kan man vælge mellem multiple choice-spørgsmål, hvor man skal vælge ét af svarene, og spørgsmål, hvor man skal angive formen i afkrydsningsfelter. Man kan begrænse antallet af spørgsmål, hvis man vil. Multiple choice lyder let, men man får vist ordene uden kontekst, så man er faktisk nødt til at bruge sin viden – eller skaffe sig den nødvendige viden – for at kunne svare rigtigt. For naturligvis gætter man ikke bare løs! Når man valgt sit svar, får man feedback. Som det ses, får man gentaget ordet og angivet formen. Men man får også at vide, hvis der findes andre korrekte svar. Endelig får man opslagsformen angivet. På den måde hjælper programmet brugeren til med tiden at kunne huske alle de sproglige data.

Personligt kan jeg for det tredje godt lide designet. Det er enkelt, men effektivt og hurtigt.

For det fjerde er prisen på 20 dollars meget rimelig, når man sammenligner med kvaliteten. Det er vel ikke mere end omkring et par biografbilletter.

Windows og Mac understøttes. Der er endelig en prøveversion, så du kan kigge nærmere på programmet. Den har ikke så mange quizzer og spørgsmål, men nok til, at du kan vurdere, om det er 20 dollars værd.

Jeg anbefaler Paradigms Master Pro! Den er pengene værd!

Køb licens (eller hent prøveversionen) på programmets website: Paradigms Master Pro

Update: Den version, jeg har anmeldt, er blevet frigivet som version 1.4, men i kraftigt udvidet form, idet der nu er lige godt 2000 græske og knap 1900 hebraiske former i databasen.

([intlink id=”203″ type=”post”]English version[/intlink])