KFUM-spejderne – 100 år og nu med religionsblanderi

Det kan ikke komme som den store overraskelse, når man fra 2009 erindrer sig, at [intlink id=”142″ type=”post” /]. I år har man bygget en moské, fortæller Kristeligt Dagblad. En sognepræst har været skeptisk, men deltager alligevel som en blandt 35.

Lejr-moskéen er bygget for at imødekomme deltagerne fra det tunesiske spejderkorps, KFUM-spejderne har samarbejdet med de seneste to-tre år i forbindelse med korpsets 3. Verdens-projekt. Moskéen skal ses som et udtryk for åbenhed over for andre religioner, siger korpsets generalsekretær, Niels Johan Geil.

“Vi betragter spejderbevægelsen som verdens største fredsbevægelse, og hvis der i den sammenhæng ikke skulle være plads til også at dyrke sin egen religion, så bliver det lidt tomme ord,” fastslår generalsekretæren.

Islam benægter den kristne tro og lære og bekæmper ikke alene kristendommen, men også de kulturer, som er vokset ud af kristendommen og andre kulturelle påvirkninger i Vesten. Én ting er at vise åbenhed over for mennesker af anden tro. Noget ganske andet er at hjælpe dem med at dyrke deres falske tro.

Så fortjener man ikke længere navnet KFUM, men bør hedde Ukristelig Forening for Unge Mennesker,  som ikke har mandsmod til at stå ved deres egen tro, og som ikke har ledere, der kan hjælpe dem til det. Tværtimod.

Det rokker imidlertid ikke ved, at KFUM-spejderne står ved sit kristne tilhørsforhold, funderet i folkekirken, understreger Geil.

Det skal han jo sige, men det bliver det ikke sandt af. Kristendommen forkynder loven, så den afslører synden i og for alle mennesker, men endnu mere forkynder kristendommen evangeliet om Kristus og hans frelsesgerninger. Islam perverterer loven og benægter alle sider af evangeliet. Derfor er Geils udsagn meningsløst og vildledende. Med mindre folkekirken er på samme måde. Man kunne jo f.eks. spørge, hvordan biskop Karsten Nissen kan indvie en kirke et sted, hvor arrangørerne også har bygget en lejr-moské. Det er nok for meget at håbe, at Sct. Georg eller Sct. Jørgen, som lejrkirken er opkaldt efter, vil vågne til dåd og besejre disse drager.

Niels Johan Geil ser det dog ikke i dag nødvendigvis som et succeskriterium, at korpset får de unge til at gå i kirke:

“Men alt, hvad der ligger i kristendommen af respekt for ens næste, det er jo en væsentlig del af vores spejderarbejde, som vi håber afspejles i børnene på længere sigt og giver en dybere forståelse for kristendommen og ansvaret for sine medmennesker. Det er grundlæggende ved spejderbevægelsen, at man lærer at samarbejde og ikke bare være sig selv.”

Det er med andre ord Guds lov (men i afsvækket betydning), som UFUM-spejderne ser som en væsentlig del af spejderarbejdet. At formålet blandt andet er at “lade børn og unge møde det kristne evangelium”, lyder mest af alt som en forældet paragraf, der for længst er sat ud af kraft i praksis. Ukristelig og uden integritet, det er, hvad dette religionsblanderi er.

Comments

 1. Bo Laugesen says

  Islam anerkender den kristne tro, de ser ikke Jesus som guds søn, hvilket jo er forståeligt men hans budskab er en del af Islam. Islam er jo selv ussprunget ud af den monoteiske kultur fra selv samme område som kristendommen. Deres er bare en videre udvikling af det mange i Europa tror er den “rigtige” tro!

  KFUM er gået et kæmpe skridt i en retning der giver deres unge en mere åben verdens forståelse!

 2. Dr. Spids says

  Det er ikke korrekt. Muslimer kan, men behøver ikke tolere kristne. Det giver ikke mening at tale om anerkendelse. Nu var mit fokus teologien, og her modsiger du også din egen påstand, når du med rette siger, at muslimer ikke ser Jesus som Guds søn.

  Jesu budskab kan heller ikke siges at være en del af islam, når det centrale i den kristne tro afvises og fornægtes. Faktisk afviser og fordømmer Koranen de kristne (Thomas Hoffmann, Gads leksikon om islam, s. 162). Sura 3,99 siger:

  Sig: I Skriftens folk! Hvorfor lægger I hindringer på vejen til Gud for dem, der tror, i et ønske om at gøre den skæv, når I dog er vidner? Gud overser intet af, hvad I gør.”

  Verset før klandres de for ikke tro på Guds tegn (Muhammed og hans budskab). Bibelen og Jesus advarer mod falske profeter, der vil ændre det bibelske budskab. Det var imidlertid, hvad Muhammed gjorde – i stort omfang.

  Islam synes i øvrigt at være udsprunget af et særpræget mix af elementer fra jødedom, kristendom og polytheistisk hedenskab.

  Mener du i ramme alvor, at islam giver en mere åben verdensforståelse? Hvor finder du den, bortset fra hos de såkaldte kristne, der er “åbne” for islam?