Pavekirken

Rom, Geneve, Chicago og København

Renæssancepaven Nikolaus 5 Parentucelli have store visioner for Rom. Det var han måske også nødt til at have, for ...

Pavekirken og islam

Ina Bach, BA i religionsvidenskab, stiller biskoppen i pavekirken i Danmark et væsentligt spørgsmål om kristendom og islam.

Luthersk biskop til katolsk kirkeindvielse

Karsten Nissen, folkekirkelig biskop, deltog i indvielse af ny katolsk kirke i Viborg. Hvad siger han dermed i praksis?

Scientology og økonomi – noget specielt?

Scientology forbinder religion og økonomi, men hvorfor er det egentlig så slemt? Og er det nu så enestående?

Skrækkens mænd og skrækkens kvinde

Kirke- og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech skriver om Hans Magnus Enzensbergers essay Skrækkens mænd fra 2006 i Kristeligt Dagblad 4. juli 2008. Efter en præsentation af Enzensberger anfører Rønn Hornbech sine egne refleksioner, som nok er værd at tænke over.

Paven og jomfru Marias forbøn

Paven betror "alle kristne" til jomfru Marias himmelske forbøn. Det er der grund til at kommentere.

Er knælen afgudsdyrkelse?

En amerikansk blogger hævder, at det er afgudsdyrkelse at knæle for paven under deltagelse i nadveren. Hvad skal man sige til det?

Fælles islamisk og katolsk basis for etik, fred og samarbejde?

Pavekirken og det muhamedanske al-Azhar Universitet i Cairo kritiserer Muhammed-tegningerne og fører dialog, angiveligt fordi begge parter tror på en skaber. Men det er en teologisk abstraktion, som ikke kan forsvares. I realiteten er det desuden udtryk for ikke bare en verdensfjern, men en verdensfjendtlig abstraktion. Så kan man tale aldrig så meget om fred, sandhed og retfærdighed, som man gør i udtalelsen. For de værdier, islam står for, har konsekvent gennemført altid ført til en fundamentalt forskellig kultur og et lige så forskelligt samfund. Det ses også i dag.

Paven og Martin Luther

DagenMagazinet – Kristelig dagblad – Paven: – Martin Luther var en ålreit fyr
Han forsøkte ikke å splitte kristenheten, men kun å ta et oppgjør med korrupte praksiser, lyder et av pavens argumenter.
Det er da helt korrekt, at Martin… Læs resten

Det katolske påfund

Katolsk nadverlære I Katolsk Orientering, nr. 18, den 7. november 2007, kan man læse Kirsten Kjærulffs svar på følgende spørgsmål: “Jeg vil gerne vide, om man som katolik kan modtage nadveren i en dansk folkekirke, hvis man bor langt væk… Læs resten