Den sidste bog

Indlæggene med kateogrien »Den sidste bog (DSB)« blev oprindeligt publiceret på www.densidstebog.dk, som var en hjemmeside knyttet til Credo Kommentaren til Johannesʼ Åbenbaring. Denne hjemmeside er nu taget ned og indlæggene flyttet hertil for en del år siden.

Saligprisningerne i Johannesʼ Åbenbaring

Man kan blive salig af at læse Johannesʼ Åbenbaring, hvilket nok vil undre mange en del. Men der er en forklaring, tilmed en forklaring, der giver mening ud fra den evangeliske-lutherske lære.

Pergamon-artikel

Link til udmærket artikel om Pergamon på Bible History Daily.

Ædelsten i Johannesʼ Åbenbaring

Læs om ædelstenene i Johannesʼ Åbenbaring og se en video med Andrew Snelling, der gennemgår nogle af disse ædelsten og mange andre mineraler.

Lammets vrede

Udtrykket Guds og Lammets vrede i Johannesʼ Åbenbaring 6,16-17 er enestående, men sagen finder vi dog også andre steder. Hvilke konsekvenser skal vi drage?

Skyerne, som Kristus kommer med eller på (Åb 1,7)

Når der er tale om, at en himmelsk person kommer i/med/på skyerne, viser det som regel, at der er tale om en guddommelig person. Se gennemgangen af de relevante steder i Det Nye Testamente, herunder Åb 1,7.

Artikel om Højsangen

Det er ikke nogen ny opdagelse, at der er visse forbindelser mellem Johannes’ Åbenbaring og Højsangen. Højsangen tolkedes tidligere om Kristus og kirken, men i de senere år har mange fortolkere ment, at den kun handler om kærlighed og erotik… Læs resten

Alex Dahl Karlsens anmeldelse i Budskabet

Gengivelse af Alex Dahl Karlsen: "Boganmeldelse – Johs. Åbenbaring" i tidsskriftet Budskabet (2011). Dahl Karlsen karakteriserer (sin læsning af) kommentaren og anfører et par kritiske kommentarer.

Christian S. Maymanns anmeldelse i Tro & Mission

Christian S. Maymann, har anmeldt min kommentar i Tro & Mission. Jeg går ifølge Maymann mine egne "velbegrundede veje", men når det gælder et par afsnit ...

Niels Jørgen Vases anmeldelse i Udfordringen

Omtale af Niels Jørgen Rugager Vase, anmeldelse af Georg Stubkjær Adamsen, Johannes' Åbenbaring (Credo Kommentaren), Udfordringen uge 40, 2011.

Kristian Østergaards anmeldelse i Præsteforeningens Blad

Teolog og litteraturhistoriker Kristian Østergaard anmelder Georg S. Adamsens kommentar til Johannes' Åbenbaring i Prsæteforeningens Blad nr. 8, 2011. Læs anmeldelsen!