Johannes’ Åbenbaring

Johannes’ Åbenbaring (leksikonartikel)

Denne artikel er et nyskrevet bidrag til Lohses Store Bibelleksion (bind 2 udkom 1999), som ellers for størstedelens vedkommende har et engelsk forlæg.

Kristian Østergaards anmeldelse i Præsteforeningens Blad

Teolog og litteraturhistoriker Kristian Østergaard anmelder Georg S. Adamsens kommentar til Johannes' Åbenbaring i Prsæteforeningens Blad nr. 8, 2011. Læs anmeldelsen!

Fint studiehæfte til Åb 2-3

Dr.theol. Georg S. Adamsens anmelder Hans-Ole Bækgaards Jeg kender dine gerninger. De syv menighedsbreve, et studiehæfte til Johannes' Åbenbaring 2-3. Det er et fint hæfte, selv om der er enkelte steder ...

Gunni Bjørsted, I virkelighedens lys

Gunni Bjørsteds kommentar til Johannes' Åbenbaring med titlen I virkelighedens lys: Billeder og budskaber fra Johannes' Åbenbaring har en del gode sider, men anmelderen – dr.theol. Georg S. Adamsen – har, som det sig hør og bør i en anmeldelse, også nogle kritikpunkter.

Guds syv ånder (Åb 1,4; 3,1; 4,5; 5,6)*

Hvad menes der med 'de syv ånder' i Johannes' Åbenbaring 1,4; 3,1; 4,5 og 5,6.

Et fremragende studiehæfte til Johannes’ Åbenbaring

Alt i alt må jeg konkludere, at Hans-Ole Bækgaards Se, jeg kommer snart! Seks studier i Johannes' Åbenbaring er et fremragende studiehæfte. Det giver en i særklasse udmærket indføring i det vel nok sværeste skrift i hele Bibelen.

Om Kristus og skaberværket (Åb 3,14)

Tekst og to oversættelser Den Nye Aftale (DNA): “Sådan siger vidnet, der både er trofast og taler sandt. Han er begyndelsen på Guds skaberværk og kaldes Amen”
Bibelen på hverdagsdansk (BPH): “Dette budskab kommer fra ham, der opfylder alle løfter.… Læs resten

H. P. Pedersen, Brevene fra Patmos (1)

Første del om Hans P. Pedersen: Brevene Fra Patmos.